A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: Trump szerint továbbra sincs szükség karanténra az USA-ban

Donald Trump szigorú utazási korlátozásokat vezetne be New Yorkban, New Jerseyben és Connecticutban, az intézkedésekről azonban a tagállamok kormányzóinak kell döntenie.

A három állam kormányzóival megbeszéltek, és a vírus elleni küzdelmet irányító kormányzati munkacsoport javaslata alapján Trump arra jutott, hogy karanténra nem lesz szükség, ezzel együtt azonban felkérte az országos járványügyi és betegségmegelőzési központot (CDC), hogy kezdeményezzen szigorú utazási korlátozásokat a három területen- írja a HVG.

Szombaton vetette fel az elnök, hogy Connecticut, New York állam és New Jersey két hétre karantén alá kerülhetne, azaz a ki-, és beutazók előtt a három államot teljesen lezárnák. Trump hangsúlyozta azonban, hogy ő maga egyedül erről nem fog döntést hozni.

"Ennek megvalósítása felérne a tagállamok elleni háború meghirdetésével"- mondta az elnök nyilatkozása után nem sokkal Andrew Cuomo, New York állam kormányzója, aki azt is elmondta, szerinte az intézkedés nem lenne jogszerű, ugyanis végzetes gazdasági következményekkel járna. "Ha térségeket választunk el egymástól az országon belül, az visszaütne, Amerika-ellenes és társadalomellenes lenne"- fejtette ki véleményét Cuomo a CNN-nek adott szombati interjújában.

Egy szintén szombat esti tévés interjúban Ned Lamont, Connecticut kormányzója is megosztotta nézeteit. Azt hangsúlyozta, hogy New York, New Jersey és Connecticut déli része a kereskedelmi és pénzügyi világ fővárosa, és ha Donald Trump a járvány végeztével szeretné helyreállítani a gazdaságot, akkor "nagyon oda kell figyelnie, hogy mit mond, és mit nem mond ki".

Az Egyesült Államokban 82 000 koronavírus fertőzöttet regisztráltak, valamint 1 300 halottról számoltak be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések