A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: Iránban 54 ezer embert engednek ki a börtönökből

Csak azokat helyezik ideiglenesen szabadlábra, akik nem fertőződtek meg koronavírussal – közölte az ország igazságszolgáltatási rendszerének szóvivője, Golamhosszein Eszmaili. Ezzel próbálják megakadályozni a vírus további terjedését a börtön falain belül.

Az index.hu szerint akár politikai foglyok is szabadlábra kerülhetnek így, köztük az a – négy éve fogva tartott – iráni–brit kettős állampolgár, Nazanin Zaghari-Ratcliffe is, akit kémkedés vádjával börtönöztek be.

Iránban nagyon súlyos a koronavírus okozta helyzet: bár az iráni hatóságok szerint az áldozatok száma 77, feltételezhetően több mint 100 halálesetet titkolhattak el. Akkora a pánik, hogy a napokban egy kórház is lángokban állt: olyan pletykák terjedtek el a városban, hogy a létesítménybe koronavírussal fertőzött betegeket szállítottak. Az intézmény előtt spontán tüntetés szerveződött, majd a tömeg felgyújtotta az épületet.

Iránban jelenleg 2336 fertőzöttről tudnak: közöttük 23 parlamenti képviselő, az áldozatok közül egy pedig a kormány tagja.

További hírek: 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések