Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Könnyű tejszínes, gyömbéres répakrémleves: immunerősítő és nagyon finom

Most tényleg jól jön az immunerősítés minden formában: a kellemesen fűszeres répakrémlevesnek mindenképpen adj esélyt!

Ne csak a húslevesbe főzz répát, hisz krémesítve, fűszerezve önálló nyitánya is lehet az ebédnek. Ráadásul gyorsan elkészül, és ízletes is lesz. Póréhagymával, gyömbérrel turbózva még izgalmasabb, a tejszín pedig selymessé teszi.

Hozzávalók:

* 60 dkg közepes sárgarépa
* 2 dl tejszín
* 0.5 db póréhagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 db leveskocka
* 2 dkg vaj
* só
* bors
* gyömbér

Elkészítés:

A póréhagymát pucold meg, vágd apróra, és olvasztott vajon dinszteld meg. Tedd hozzá a préselt fokhagymát, majd kicsit később a meghámozott, felkarikázott sárgarépát. Öntsd fel egy liter vízzel, majd morzsold bele a leveskockát, és fűszerezd sóval, borssal, gyömbérrel.

Főzd 15-20 percig, amíg a répa megpuhul, majd pürésítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, és főzd össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések