Most tényleg jól jön az immunerősítés minden formában: a kellemesen fűszeres répakrémlevesnek mindenképpen adj esélyt!
Ne csak a húslevesbe főzz répát, hisz krémesítve, fűszerezve önálló nyitánya is lehet az ebédnek. Ráadásul gyorsan elkészül, és ízletes is lesz. Póréhagymával, gyömbérrel turbózva még izgalmasabb, a tejszín pedig selymessé teszi.
Ne csak a húslevesbe főzz répát, hisz krémesítve, fűszerezve önálló nyitánya is lehet az ebédnek. Ráadásul gyorsan elkészül, és ízletes is lesz. Póréhagymával, gyömbérrel turbózva még izgalmasabb, a tejszín pedig selymessé teszi.
Hozzávalók:
* 60 dkg közepes sárgarépa
* 2 dl tejszín
* 0.5 db póréhagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 db leveskocka
* 2 dkg vaj
* só
* bors
* gyömbér
* 2 dl tejszín
* 0.5 db póréhagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 db leveskocka
* 2 dkg vaj
* só
* bors
* gyömbér
Elkészítés:
A póréhagymát pucold meg, vágd apróra, és olvasztott vajon dinszteld meg. Tedd hozzá a préselt fokhagymát, majd kicsit később a meghámozott, felkarikázott sárgarépát. Öntsd fel egy liter vízzel, majd morzsold bele a leveskockát, és fűszerezd sóval, borssal, gyömbérrel.
Főzd 15-20 percig, amíg a répa megpuhul, majd pürésítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, és főzd össze.
Főzd 15-20 percig, amíg a répa megpuhul, majd pürésítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, és főzd össze.
0 Megjegyzések