Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Könnyű, fűszeres sajtgombóc: levesbetét maradék sajtból

Bármelyik leves megújul, ha ízletes, puha sajtgombóc kerül bele, az elkészítése pedig nem nagy ügy.

Ha unod a hosszúmetéltet vagy a grízgaluskát, főzz sajtgombócot a levesedbe. Ráadásul így a kicsit száraz sajtmaradékokat sem kell kidobnod, tökéletesek lesznek a levesbetéthez.

Hozzávalók:

* 15 dkg sajt
* 1 db tojás
* 3 evőkanál liszt
* 3 evőkanál olaj
* só
* bors
* szerecsendió

Elkészítés:

A sajtot reszeld le, majd dolgozd hozzá a tojást, a sót, a borsot, a szerecsendiót, az olajat és annyi lisztet, hogy lágy, a grízgaluskához hasonló állagú masszát kapj. Pihentesd 10 percig, majd formázz belőle nedves kézzel tetszőleges nagyságú gombócokat.

Rakd lobogó vízbe vagy forró levesbe, és főzd meg körülbelül három-négy perc alatt. Vágj ketté egy gombócot, ha homogén, biztosan elkészült. A levessel együtt tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések