A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Készítsük fel bőrünket a tavaszra!

A hideg, téli időjárás miatt mostanra bőrünk szárazabb és érzékenyebb lehet a szokásosnál. Claudia Spagnolo szépségszakértő szerint első lépésként a legjobb, amit tehetünk, az a teljes testradírozás. 

Ezzel a módszerrel ugyanis eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, így a különböző kozmetikumok hatóanyagai a bőrünk mélyebb rétegeibe is eljutnak. A Spagnolo Day Spa szakértői az alábbi házi recepteket ajánlják a kényeztető bőrápoláshoz – írja a webmd.com.

Figyelem, ha bármelyik alapanyagra érzékenyek lennénk, akkor ne alkalmazzuk az adott kezelést!

Tisztító testradír

Keverjünk össze egy edényben 6 evőkanál barna cukrot 4 evőkanál olívaolajjal, és adjunk hozzá egy kevés reszelt gyömbért. Vizezzük be a kezünket, és körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át a testünket a masszával – különösen figyeljünk a könyök, a térd és a sarok körüli szárazabb területekre. Ha végeztünk a bőrradírozással, akkor langyos vízzel zuhanyozzunk le.

Eredmény: lágy, puha és kevésbé száraz bőr

Tápláló arcmaszk

Különösen száraz bőrre ajánlott a használata. Egy edényben keverjünk össze alaposan 2 evőkanál zablisztet 4 evőkanál meleg vízzel. Egyenletesen vigyük fel az arcunkra és hagyjuk rajta 15 percig. Ezután öblítsük le langyos vízzel az érintett területet.

Eredmény: ragyogó, hidratált arcbőr

Pórusösszehúzó pakolás

Keverjünk össze egy edényben egy tojásfehérjét egy evőkanál frissen facsart narancslével. Vigyük fel egyenletesen az arcunkra és a nyakunkra a regeneráló és gyulladáscsökkentő pakolást, hagyjuk hatni negyedóráig, ezután öblítsük le először hideg, majd langyos vízzel. Normál és zsíros bőrre is használható.

Eredmény: Sima bőr és üde arcszín

Nyugtató lábfürdő

Töltsünk félig egy nagyobb edényt meleg vízzel, amihez adjunk hozzá egy bögre langyos tejet és 4 evőkanál mézet. Pihentessük a lábunkat a nyugtató keverékben legalább negyedóráig, majd öblítsük le vízzel az érintett területet.

További hírek: 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések