Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Isteni és hipergyors avokádós tonhalsaláta: laktat, mégsem hizlal

Az avokádós tonhalsaláta nemcsak majonézzel finom, üde öntettel is kiváló, és így alig van benne kalória.

A telítetlen zsírsavakban gazdag tonhalkonzerv most az egyik legnépszerűbb termék a boltokban. Ha van otthon egy-két dobozzal, készíts belőle ízletes, kalóriaszegény, mégis laktató salátát. Avokádóval különösen finom, de érdemes hozzá friss, színes zöldségeket is keverni.

Hozzávalók:

* 2 doboz tonhalfilé
* 2 db avokádó
* 1 fej lila hagyma
* 1 db uborka
* 3 levél saláta
* 3 evőkanál olívaolaj
* 1 teáskanál mustár
* 1 teáskanál citromlé
* só
* bors

Elkészítés:

A tonhalat csepegtesd le, és keverd hozzá a megmosott, feldarabolt lila hagymát, uborkát, salátát és avokádót. Az olívaolajat keverd össze ízlés szerinti sóval, borssal, citromlével, mustárral. Öntsd le vele a zöldségeket és a tonhalat, majd forgasd össze. Érdemes egy-két órára hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek, majd pirítóssal kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések