A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ingyenessé tették a tömegközlekedést Luxemburgban

A lakosság támogatása, a környezetszennyezés és dugók csökkentésének érdekében úgy döntött a luxemburgi kormány, hogy ingyenessé teszik a tömegközlekedést, beleértve a vonatok használatát is.

Még 2018-ban jelentették be, hogy szeretnék ingyenessé tenni az egész Luxemburgi Nagyhercegség területén a tömegközlekedést. Mindez előző vasárnaptól lépett érvénybe, így már nem kell jegyet váltani a buszokon, villamosokon vagy a vonatokon való utazáshoz – számolt be a HVG.

A vonatok esetében azonban csak a másodosztályra érvényes az ingyenesség, az első osztályú kocsikra továbbra is jegyet kell váltani.

A változásokról Francois Bausch luxemburgi közlekedési miniszter beszélt bővebben: szerinte ez a lépés azért is fontos, mert számos pozitív hatást várnak tőle a közeljövőben. Többek között ezzel akarják arra buzdítani az állampolgárokat, hogy az autók helyett inkább a tömegközlekedést használják. Így csökkenhetnének a közúti torlódások, illetve javulna a levegő minősége is. Az ország üvegházhatású gázkibocsátásának ugyanis több mint a fele a közlekedő járművekből származik. Ez azért alakult így, mert több környező országból is naponta ingáznak az ott dolgozó emberek.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések