Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres halpogácsa sütőben sütve: mártogatóssal a legfinomabb

Az ízletes halpogácsát kínálhatod salátával, vagy teheted zsemlébe is. Ráadásul sütőben sütve nem tocsog az olajban.

Unod a rántott halat? Ezeket az ízes halpogácsákat készítsd el helyette! Sokkal finomabbak, mint a bolti mirelitek, nincs bennük tartósító vagy ízfokozó. A tőkehalak, sőt még a konzervek is tökéletesek hozzá. Kitűnő melegen, hidegen, de valamilyen szósz mindenképp sokat dob rajta. Böjti péntekeken kiváló főfogás lehet salátával vagy a megszokott köretekkel.

Hozzávalók:

* 50 dkg halfilé
* 15 dkg zsemlemorzsa
* 1 db tojás
* 0.5 db vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 teáskanál petrezselyem
* 1 teáskanál bazsalikom
* 1 teáskanál citromlé
* só
* bors

A majonézes-fokhagymás mártogatóshoz
* 2 dl joghurt
* 1 evőkanál majonéz
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 teáskanál citromlé
* cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A tőkehalat mosd meg, és törölgesd szárazra. Aprítógépben vágd össze, vagy daráld le, nem kell teljesen pépesnek lennie. Add hozzá a tojást, az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és ízesítsd sóval, borssal, petrezselyemmel, bazsalikommal. Ha szükséges, szórj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól gyúrható masszát kapj.

Vizes kézzel formázz belőle tetszőleg nagyságú gombócokat, és forgasd a maradék zsemlemorzsába. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, kicsit nyomkodd meg, locsold meg olajjal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.

A mártogatóshoz keverd össze a tejfölt a majonézzel, a zúzott fokhagymával, a citromlével és ízlés szerinti cukorral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések