A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Évi 13,9 milliárdot kap az Atlético trénere – Megéri a pénzét Simeone?

A Bajnokok Ligája-győzelem egyelőre csak álom számára, de a futballedzők fizetési rangsorában az argentin Diego Simeone a király. A spanyol Atlético Madrid a szakember irányításával kétszer is játszhatott már a BL-trófeáért, ám 2014-ben hosszabbítás után, 2016-ban pedig tizenegyespárbajban kapott ki a városi rivális Realtól a fináléban. Idén is megcélozza a csúcsot csapatával, amely a nyolcaddöntő visszavágóján minimális, 1-0-s előnnyel utazik a címvédő angol Liverpoolhoz.

Mivel a több klub által is csábított tréner távozásáról szóló hírek rendszeresen felröppennek a sajtóban, a klubvezetőség komoly összeggel próbálja megtartani. Simeone kapja a világon az edzők közül a legmagasabb bért, 36,2 millió fontot (13,9 milliárd forintot) évente, ezért illene előbb-utóbb bezsebelnie a díszes kupát.

– Megvan az elképzelésünk, hogy milyen taktikával lépjünk pályára Liverpoolban. Alaposabban kielemeztük az ellenfél utóbbi napokban elveszített meccseit – mondta Simeone.

Aktuális riválisa, a Poollal BL-győztes és döntős, valamint El-finalista német Jürgen Klopp (52) feleannyit se kap egy szezonban: 15 millió font (5,7 milliárd Ft) a fizetése.

– Ez a párharc még nem lefutott. Tavaly is megmutattuk, hogy a csodálatos közönségünk előtt képesek vagyunk megfordítani egy párharcot. Vannak hiányzóink és volt néhány vereségünk, de maximális koncentrációval továbbjuthatunk – vélekedett Klopp.

A Liverpool a tavalyi elődöntős fordításából próbál erőt meríteni, amikor háromgólos hátrányból is képes volt kiejteni 4-0-s hazai sikerével a spanyol Barcelonát. A találkozón lehetnek nézők, de a játéknap másik meccsére, a PSG–Dortmund (1-2) találkozóra és a március 18-án rendezendő Barcelona–Napoli (1-1) visszavágóra sem engednek be szurkolókat a koronavírus-járvány miatt.

A BL keddi mérkőzései lapzárta után értek véget.

A legjobban fizetett edzők
1. Diego Simeone (argentin, Atlético Madrid) 13,9 milliárd Ft/év
2. Josep Guardiola (spanyol, Manchester City) 7,7 milliárd Ft/év
3. José Mourinho (portugál, Tottenham) 5,7 milliárd Ft/év
3. Jürgen Klopp (német, Liverpool) 5,7 milliárd Ft/év
5. Zinédine Zidane (francia, Real Madrid) 5,3 milliárd Ft/év

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések