A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Emberek ezrei veszíthetik el az állásukat a koronavírus miatt

Ezrek veszíthetik el munkájukat a következő hetekben a koronavírus miatti gazdasági válság következtében.

Leállt a légiközlekedés, a turizmus, mivel nincsenek turisták, megcsappant a vendéglátóhelyek forgalma. Most még inkább a külföldiek kedvelt és drágább helyei konganak az ürességtől, de ugyanez vár a többi kifőzdére, kávézóra, cukrászdára is, ha egyre többen maradnak otthon.

Csonka Szabina gyógymasszőr önként szünetelteti a munkáját. – Sok idős vendéghez járok, nemcsak a családomat, de az ő egészségüket is védem, ha a járvány végéig felfüggesztem a vállalkozásom. Bízom benne, hogy majd kapunk valamilyen kompenzációt az államtól – mondta a Blikknek a kétgyermekes anyuka.

Nem önszántukból maradnak viszont munka nélkül a vendéglátósok. – Elsőnek a próbaidősöket és a tanulókat küldik el, brutális a visszaesés, sok embernek nincs tartaléka – adott elkeserítő helyzetképet Lázár Péter, a Magyar Vendéglátósok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke. A szervezet kormányzati segítségben bízik.

Nemrégiben még lasszóval kellett fogni az embereket a munkahelyekre, ám nagyot változott a világ. Rudi Péter, a Silver Fox munkaerőpiaci szakértője mégsem hiszi, hogy például az élelmiszerboltok ennyi embert fel tudnak venni.

– Ráadásul beindult a dominó, az elbocsátási hullám más ágazatokra is átterjed. A válság után minden bizonnyal visszavárják az elbocsátott vagy fizetés nélküli szabadságra küldött embereket – vélekedett Rudi.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések