A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Beindultak a börtönökben a járványügyi call centerek – Így tájékoztatják a fertőzött rabok hozzátartozóit

Már call centereken keresztül is kaphatnak tájékoztatást a rabok hozzátartozói.

Járványügyi call centereket hozott létre a büntetés-végrehajtás, hogy a koronavírus-járvány miatt meghozott intézkedésekről pontosan, hitelesen és gyorsan tájékoztassa a fogvatartottak családtagjait.

Az aktuális járványügyi helyzet miatt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) egy új kommunikációs csatornát nyitva, telefonos tájékoztatást biztosít a fogvatartottak azon érdeklődő hozzátartozóinak, akik a járványügyi helyzetből fakadó korlátozó intézkedésekről érdeklődnek. A szervezet weboldalán, a bv.gov.hu-n megtalálható telefonszámokon a büntetés-végrehajtásnál dolgozók a járványügyi helyzettel összefüggő megelőző intézkedésekről adnak tájékoztatást hétköznapokon 8.00 óra és 15.00 óra között.

E mellett Skype felhasználási útmutató is készült a fogvatartottak hozzátartozói részére, hogy megismerhessék a személyes kapcsolattartás kiváltására használható online alkalmazás működését. A kiadvány a bv.gov.hu mellett országszerte minden börtönben elérhető lesz.

A büntetés-végrehajtási szervezet a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban kiadott szakmai protokollját követve kiemelt feladatként kezeli a személyi állomány és a fogvatartottak egészségügyi állapotának megóvását és a fertőzésveszély megelőzését, ugyanakkor kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az elítéltek – még a világjárvány idején is – szoros köteléket ápoljanak családtagjaikkal.

Mindezek mellett a BvOP több tájékoztató videót is készített már, amelyekben egy fogvatartott magyarázza el társainak és a családtagjaiknak a járvány megelőzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A tájékoztató kisfilmeket az ország valamennyi börtönében, naponta többször vetítik le a zárt láncú televízió-rendszeren, valamint a szervezet weboldalára és YouTube-csatornájára is felkerültek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések