A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Átadták a budai gerincközpontot a koronavírus-fertőzöttek kezelésére

Átadták a gerincközpontot a koronavírus- fertőzöttek számára.

Az épületben csaknem két hete megszűnt a rendelés, már csak sürgősségi beutalóval fogadnak gerincbeteget. A központ első négy emeletét kiürítették, itt alakítják ki a járványközpontot, az ötödik emeletet az alsóbb szintektől hermetikusan elzárták. Ezen az emeleten fogadnak sürgősségi gerincbeteget, azonban a fertőzés elkerülése érdekében a liftet is átprogramozták, hogy véletlenül se érintkezzenek a betegek a fertőzött területtel – írja a Népszava.

A veszélyes munkára mindenki önként jelentkezhetett, a dolgozókat csoportokba osztották. Első vonalban a fertőzött betegekkel foglalkozók közé csak olyanok kerültek, akik még nem töltötték be a 65. életévüket, nincs a családjukban immungyengített ember, valamint ő maga sem szenved légzőszervi vagy krónikus betegségben. Második csoportba a nem fertőző részlegre beoszthatók kerültek, a harmadikba pedig azok, akik otthonról segítik a a bentiek munkáját.

Az épület maga is átalakul, lebontják a régi falakat, a főbejáratot csak a fertőzött gyanús beteget, a hátsót pedig a gerincbetegek használhatják. Az utóbbiaknak az épület hátsó részében alakítottak ki egy fogadóhelységet, amely fel van szerelve CT- és MR-gépekkel. Az orvos itt dönt arról, indokolt- e felvenni a beteget a kórházba.

Az épület dolgozói napok óta tanulják a fertőzöttek helyes kezelését. Mind az orvosok, mind az ápolók csak négy órát tölthetnek egyhuzamban beöltözve a védőruhába, majd egy óra kötelező pihenőt kell tartaniuk.

Varga Péter Pál véleménye szerint az óriási nyomás növeli az egészségügyi dolgozók megfertőződését, egészségük érdekében már a kezdés előtt tesztelik őket, majd ezt minden héten elvégzik. A tulajdonos-főorvos elmondása szerint akkor kerülhet be az első beteg, ha az operatív törzstől megkapták a munkához szükséges védőfelszereléseket, a diagnosztikához nélkülözhetetlen teszteket, illetve, amint szerződnek velük a feladatra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések