A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A koronavírus már az Erasmus-utakat is veszélybe sodorja

A Szent István egyetem februárban bevezetett óvintézkedései után most újak következnek: megtiltják a külföldi mobilitást.

Az egyetem vezetősége e-mailben értesítette a hallgatókat, hogy elkötelezettek a koronavírus megfékezése iránt, így megtesznek minden szükséges lépést a nemzetközi-és társadalmi felelősségvállalás jegyében. Ennek következtében az, aki Erasmus programon vett volna részt, most mégsem utazhat. Az intézmény a mobilitást érintő és az esetlegesen eddig felmerülő költségeket megtéríti - írja a Privátbankár.

Az egyetem egyik hallgatója a Magyarországon koronavírus-fertőzéssel másodikként diagnosztizált diák. Felmérték a társintézmények és külföldi partnerek felől érkező visszajelzéseket, továbbá a fogadó intézmények intézkedéseit: ezen információk tudatában döntött úgy a Szent István Egyetem vezetése, hogy megtiltja a külföldre történő utazásokat.

Az intézmény rektora és kancellárja nyomatékosan kéri a hallgatóit, alaposan nézzék át az utasítást, és tartsák is be azt. Arra kérik a diákokat, szabadidejükben se utazzanak olyan helyre, amely koronavírussal fertőzött terület, illetve csak rendkívül fontos esetben hagyják el az országot.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések