Svájcban törvényileg is fellépnének a homofóbia ellen

Vasárnap tartják a népszavazást Svájcban arról, hogy törvényileg is illegálissá tegyék a homofóbiát. Az emailben leadható szavatok után az első eredmények vasárnap délutánra várhatók.

A törvényjavaslat tiltaná Svájcban, hogy bárkit is diszkrimináljanak a szexuális orientációja miatt. Az „anti-homofób” törvénynek a felmérések szerint nagy a támogatottsága, az ellenzői szerint viszont sérti a szólás szabadságát és a keresztény értékeket, írja az AP.

A törvénymódosítást támogatják a helyi zöldek, balos és centrista pártok is, de a legnagyobb parlamenti frakcióval rendelkező Svájci Néppárt ellenzi.

Frissítés:

Nem csak a liberális és centrális pártok, hanem a svájci Bundesrat is orbitális, állami kampányt tolt a törvényjavaslat elfogadása érdekében társadalmi célú hirdetés formájában és a közterületeken található plakátokon.

Ez a lényegében a Büntetőtörvénykönyv kibővítéséről szól, hogy ne csak a rassz, etnikai és vallási alapon való diszkriminációt büntessék, hanem a szexuális orientáció alapján való megkülönböztetést is.

Ez a gyakorlatban úgy néz ki (régebbi, megtörtént példa) ha egy cukrász nem hajlandó elkészíteni egy leszbikus/buzi pár tortáját, akkor beperelhetik és megbüntetik a céget.

Nálunk a vendéglátásban, ha pl. egy buzi pár egymással nyelvez az egyik asztalnál és zavarja a többi vendéget, akiknél kiskorú gyerek van, ha szólunk érte, megbüntetik az étterem tulaját.

Pl. diszkókban ha egy részeg buzi végigtapizza az embereket és valaki megvédi magát (betöri az orrát) akkor nyilván a heteró srácot veszik elő. Nagyon durván ki fogják használni ezt a kiskaput.

2 jobboldali svájci párt ellenzi ennek elfogadását a Svájci Néppárt (SVP) és Svájci Nemzeti Orientációs Párt (PNOS).


Ez az állami kampány az elfogadása mellett…

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések