Hirdessen itt

Nyomást fognak gyakorolni: Fekete-Győr programot hirdetett Orbánék leváltására

Új évtized, új lendület címmel tartott a Momentum Mozgalom évértékelőt szombaton, kora délután, Fekete Győr András a 2019-es események áttekintése mellett kvázi programot is hirdetett.

A Momentum elnöke szerint a 20. század még nem ért véget, ha leváltják a Fideszt, akkor léphetünk át a 21. századba. A pártelnök bejelentette, hogy megalakítják a klímaköröket, amelyekkel nyomást fognak gyakorolni a politikusokra, az országjárást pedig folytatják.

A párt elnöke szerint egy olyan időszakot hagyunk magunk mögött, ami a magyarok helyett Orbán Viktorról szólt.

Fekete-Győr elmondta, közös problémáink, közös reményeink, közös álmaink helyett az Orbán-család magánérdekeiről, magánüzleteiről és magánvagyonáról szólt. Az arcom leszakad, amikor azt látom, hogy Magyarország leggazdagabb embere, Orbán Viktor, aki lopott pénzből lett százmilliárdos, a vagyonnyilatkozatában azt írja, hogy kevesebb megtakarítása van, mint a rezidensként dolgozó húgomnak. – mondta a most nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatokról.

A pártelnök szerint 2019 a legsikeresebb éve volt a Momentumnak, most már számolni kell velük. Fekete-Győr hozzátette, hogy ugyan még nem bukott meg Orbán Viktor, de ma már mindenki tudja, hogy nem sebezhetetlen, hogy távolról sem legyőzhetetlen. “Az öntelt, gőgös, a választókat a vadászkastélyok tornyaiból figyelő politika októberben vereséget szenvedett” – mondta.

Fekete-Győr András elmondta, a 20. század még nem ért véget, kell egy új építkezés, hogy átlépjünk a 21 századba. Ezen építkezés 5 nagy területe:

- A magyarok tudása, vagyis világszínvonalú magyar oktatás
- A magyarok egészsége, vagyis a legkorszerűbb egészségügyi ellátás
- A magyarok munkája, vagyis magas hozzáadott értékű, családbarát munkahelyek
- A magyarok európai lehetőségei, vagyis az Európai Unió fejlesztése
- A magyarok környezete, vagyis klímasemleges Magyarország mielőbbi elérése

Az utóbbi kapcsolatban elmondta, hogy 2020-ban elindítják a klímaköröket. Tavasztól megszervezik azokat a közösségeket, amelyek helyi szinten a környezetvédelem ügyét tűzik zászlajukra. Azt várják tőlük, hogy nyomást gyakoroljanak a helyi és országos politikusokra. Fekete-Győr reményei szerint ők lesznek azok, akik fellépnek a környezetkárosítókkal szemben: az illegális szemétlerakóktól a mátrai típusú erőművekig bezárólag.

A pártelnök a klímakörök mellett azt is célul tűzte ki, hogy a tavaly megkezdett országjárást folytatják kettőzött erővel, szerinte ez kell ahhoz hogy 2022-ben Orbánékat leváltsák.

(Atv.hu)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések