Hirdessen itt

Kivezették a saját ítélethirdetéséről a rendőröket megkéselő erdőkertesi rémet – Azt mondogatta, a titkosszolgálat rabolta el a menyasszonyát, nem ő verte évekig

A rendőrök megkéselése miatt letartóztatott erdőkertesi férfi jogerősen 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönt kapott. Nem a járőrök támadása miatti ügyben született ítélet, hanem mert éveken át bántalmazta a menyasszonyát - írja az Index.

V. Lászlót az Igazságügyi Megfigyelő és Elmeorvosi Intézetből a Budapesti Környéki Törvényszékre szállították szerda reggel, azért mert a menyasszonya bántalmazásáról született másodfokú döntés. A 35 éves férfi, arról győzködte a bíróságot, hogy a titkosszolgálat rabolta el a menyasszonyát.

A lap részletesen ismertette a bántalmazás előzményeit:

V. László és az áldozat nagyjából 12 évig éltek élettársakként Erdőkertesen, 2016-ig
 A nő az Alkotmányvédelmi hivatalnál dolgozott, V. László miatt vesztette el az állását, mert kimondták, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent.
 A bíróság megállapította V. László uralkodott a nő felett, fenyegető telefonos üzenetet küldött neki, és többször fizikailag bántalmazta
 Az áldozat 2016 november 28-án hagyta a férfit, feljelentést tett ellene, eredetileg emberölési kísérlet szerepelt a feljelentésében

Az erdőkertesi férfi végig tagadta a bűnösségét, az utolsó szó jogán azt mondta, hogy a menyasszonyát az Alkotmányvédelmi Hivatalnál szexuálisan zaklatták , és emiatt van ez az egész eljárás ellene, azt hangoztatta, hogy folyamatosan a titkosszolgálat irányítja ezt az eljárást.

V. László ügyvédje a teljes felmentést próbálta elérni, a védekezés egyik alapállítása az volt, hogy a menyasszony minden előjel nélkül, egy szó nélkül lépett le a férfi életéből. A védelem szerint nem történt fizikai bántalmazás, nem készült látlelet sem, ami bizonyítaná.

Első fokon nem küldték a férfit rögtön rács mögé, 1 év 8 hónap börtönt kapott, de felfüggesztve 3 év próbaidőre, de az ügyvéd fellebbezett és így került az ügy másodfokra.

Az másodfokú ítélet lényegében ugyanaz lett, mint korábban, csak egy kisebb jogi módosítás változott a minősítésben, illetve a törvényszék a próbaidőre vonatkozó szabályokat kiegészítette azzal, hogy személyesen nem veheti fel a kapcsolatot a volt menyasszonyával.

V. László nélkül fejezték be az ítélethirdetést

"Nem tartom korrektnek ezt az egészet. Gyalázatosnak tartom, hogy éjszaka nyomozók törnek rá egy szerencsétlen nyugdíjasra" - háborgott a férfi, nem hagyta abba többszöri felszólításra sem, így a bíró kivezettette a tárgyalóteremből. Akkor lett ideges V. , amikor a bíró arról beszélt, hogy a férfi édesanyja egy korai vallomásában azt mondta, hogy látta a fiát bántalmazni a menyasszonyát. Ezt a vallomását később vissza akarta vonni.

A rendőrök támadásáról ezt mondta

Mint ismert januárban V. László megkéselt két váci rendőrt. Ekkoriban V. bűnügyi felügyelet alatt állt, de kórházba kellett mennie, mert kiment a válla. A járőrök a kórházból kísérték haza, amikor rájuk támadt és megkéselte őket a járőrkocsiban.

Az Index tudósítása szerint csak futólag került szóba a rendőrtámadás a szerdai tárgyaláson. V. azt mondta, hogy azért követte el, hogy "végre a média is foglalkozzon azzal", hogy "ez az ügy valójában nem egy kapcsolati erőszak", hanem a menyasszonya "elrablása a titkosszolgálatok által".

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések