A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hiába sérti a GDPR-t, mégsem tiltják be az arcfelismerő rendszereket

Bár az általános GDPR-t (General Data Protection Regulation – Általános Adatvédelmi Szabályozást) egyértelműen sérti az önállóan működő arcfelismerő rendszerek működése, az Európai Unió egyelőre mégsem tiltja be azokat – adta hírül az iphone.hu.

A technológia ugyan alkalmas az emberek megfigyelésére és azonosítására, ami aggályokat vet fel, viszont a bűnözők kiszűrését is lehetővé teszi. A biztonsági kamerákat használva például a rendőrség képes lehet bűnelkövetők nyomára bukkanni. Tehát az általános közbiztonság növelhető ezekkel a rendszerekkel. Margrethe Vestager, az Európai Bizottság első embere ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, nincs arról szó, hogy teljesen lekerült volna az automatikus arcfelismerő rendszerek szabályozása a napirendről.

Az Európai Bizottság továbbra is vizsgálja annak a lehetőségét, hogy egy mindenki számára elfogadható szabályozás szülessen, de a teljes tiltás valószínűleg nem valósul majd meg.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések