A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hatalmas változást hoz az idei tokiói olimpia, ami Hosszú Katinkát is érinti

Hatalmas módosításokat hajtanak végre az amerikaik miatt a 2020 nyarán esedékes tokiói olimpia szervezői.

A változtatások szerint a július 25-én kezdődő olimpiai úszóversenyek előfutamait tokiói idő szerint esténként rendezik meg, míg az elődöntőket és döntőket a délelőtti órákban. Mindezt azért, hogy az amerikaiak főműsoridőben (21:30-kor) nézhessék meg a döntőket, hiszen ők a sportág egyik legnagyobb képviselői – számolt be a Ripost oldala.

Ez természetesen a magyarországi időt is megváltoztatja, így itthon a hajnali órákban lehet majd nézni a közvetítését. Mindez teljesen a feje tetejére állítja az úszók megszokott rendjét, hiszen így az időpontváltozással és az időzóna-változással egyszerre kell majd megküzdeniük.

A Magyar Úszó Szövetség azzal támogatja versenyzőit, hogy ehhez igazítva tartják majd meg az olimpiai kvalifikációs országos bajnokságot is.

Ezzel kapcsolatban a már több tapasztalatot szerzett, a versenyek miatt az időzónák között utazgató Hosszú Katinka is kifejtette a véleményét.

„Jó döntés, hogy kipróbálhatjuk versenyen a délelőtti döntőket. Az ob előtt még a 2018-as pekingi olimpián fordult elő hasonló. Akkor én még nem úsztam döntőt, úgyhogy nem kellett külön készülnöm rá" – nyilatkozta Katinka a szövetség Facebook-oldalán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések