A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hagyományos osztrák császármorzsa házi lekvárral: nem olyan, mint a menzán

Az osztrák császármorzsa hasonlóan készül, mint a mi palacsintánk, csak jóval vastagabb a tésztája.

Érdekes, hogy a császármorzsa mást jelent az osztrákoknak, mint nekünk. Míg nálunk a búzadarával készült változat kerül leginkább az asztalokra, addig a sógoroknál palacsintaszerű tészta az alapja. Utóbbi is fenséges, nem véletlenül volt Ferenc József kedvenc desszertje. Az osztrák hüttékben, éttermekben is megkóstolhatod, de otthon is egyszerűen, gyorsan, drága hozzávalók és konyhai rutin nélkül is elkészítheted.

Hozzávalók:

12 dkg liszt
1.2 dl tej
4 db tojás
3 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum
mazsola
lekvár

Elkészítés:

A tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd csomómentesre a tejjel, a rummal és a liszttel. A tojások fehérjét verd fel a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, majd lazán dolgozd össze a lisztes masszával.

Egy teflonserpenyőben hevítsd fel a vajat, és öntsd bele a tésztát, majd a tetejét szórd meg mazsolával. Közepes lángon süsd addig, amíg megszilárdul, ez körülbelül 10 perc, majd óvatosan fordítsd meg, és a másik felét is süsd kicsit. Spatulával darabold szét, és porcukorral, lekvárral kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések