A kefires-kakaós kevert a legegyszerűbb sütik közé tartozik, csak a száraz és a nedves hozzávalókat kell összekeverni, és mehet is a sütőbe.
Ha gyorsan édességet kell sütni, remek választás a kefires-kakaós kevert. Ezt az alapreceptet variálhatod kedvedre: gazdagíthatod gyümölcsökkel, dióval, de különféle öntetekkel is tálalhatod. A kefirnek köszönhetően rendkívül könnyed, puha lesz a tészta, és nem kell attól tartanod, hogy másnapra kiszárad.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
16 dkg cukor
2.5 dl kefir
2 evőkanál kakaó
1 dl olaj
1 db tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, és vegyítsd a kakaóval, a sóval és a szódabikarbónával. Egy másik edényben keverd ki jól a tojásokat a cukorral, majd öntsd hozzá a kefirt és az olajat. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat fakanállal, és gyors mozdulatokkal keverd össze.
A homogén masszát simítsd sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe, és rakd előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon 25-30 percig, majd végezz tűpróbát! Ha a sütibe szúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad tészta, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések