Hirdessen itt

Gombával sült fűszeres kelbimbó: egészséges, laktató diétás főétel

Ha a kelbimbót eddig kerülted, ideje megkóstolnod! Gombával, sajtszósszal isteni fogást üthetsz össze belőle.

Egyre többen fedezik fel a szuper egészséges kelbimbót, aminek rendkívül magas a C- és a K-vitamin-tartalma, sok benne a fehérje, és rákellenes hatása is ismert. Tehát érdemes minél többször és többféleképpen beépíteni az étrendedbe. Egyszerű vacsorát készíthetsz belőle gombával és sajtszósszal. Ha a kelbimbót előfőzöd, villámgyorsan megsül.  

Hozzávalók:

30 dkg kelbimbó
15 dkg gomba
10 dkg sajt
2 dl tejszín
2 evőkanál olaj
2 ág kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
bors
szerecsendió

Elkészítés:

A gombát pucold meg, és vágd fel. A kelbimbót mosd meg, majd a külső leveleit szedd le. Ha akadnak köztük nagyobb darabok, azokat vágd ketté. Dobd forrásban lévő vízbe, majd főzd öt percig. Szűrd le, és csepegtesd le.

Egy serpenyőben vagy vastagabb falú edényben hevítsd fel az olajat, majd dobd bele a kelbimbókat, és kevergetve süsd pár percig. Rakd hozzá a gombát, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, és locsold meg kevés vízzel. Mérsékelt lángon süsd hét-tíz percig, amíg minden megpuhul. A tejszínt melegítsd fel, majd folyamatosan kevergetve rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a szerecsendiót, a reszelt sajtot, és főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Öntsd le vele a zöldségeket. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések