Az olívaolajban pirított fokhagymától és a parmezántól válik igazán karakteressé ez az ínyenc spagetti.
Az olaszok fokhagymás tésztája, az aglio e olio neked is bejön, ha szereted a pikánsabb fogásokat. A kellemesen csípős étel a trattoriák nagy kedvence, de otthon is villámgyorsan, 20 perc alatt összedobható. Ráadásul a hozzávalókat is nagy valószínűség szerint megtalálod a kamrádban.
Hozzávalók:
40 dkg spagetti
8 dkg reszelt parmenzán
6 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál aprított petrezselyem
só
bors
chili
Elkészítés:
Egy nagy fazékban kezdj vizet melegíteni, amikor elkezd forrni, dobd bele a spagettit, szórj hozzá sót, és főzd körülbelül 10 perc alatt al dente állagúra. Amikor már nem kemény, de még nem is puha, szűrd le, és csepegtesd le. Egy lábosban vagy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd rakd bele a reszelt vagy zúzott fokhagymát. Kevergetve süsd addig, amíg elkezd barnulni. Vigyázz, hogy ne süsd túl, mert akkor keserűvé válhat.
Keverd hozzá a spagettit, sózd, borsozd, és amennyiben bírod, szórj még hozzá chilit, majd forgasd össze. A tetejére mehet aprított petrezselyem és reszelt parmezán.
További hírek:
- Rengetegen támadták VV Gigit - most tiszta vizet öntött a pohárba
- Járókelők fogták el az idős kiskunhalasi nő rablóját
- Végső búcsút vettek Makkai Ádámtól: Orbán Viktor részvétét nyilvánította az özvegynek
- Mélyen a zsebébe kell nyúlnia: jó drágán fotóztatta le magát a gyorshajtó
- Gyilkosság a győri munkásszállón: kiderült, hol dolgozott az áldozat
0 Megjegyzések