A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brexit: EU-álláspont már van, a kérdés, hogy a britek mit szólnak ehhez

Elfogadták az EU tagállamai a Brexit utáni átmeneti időszak közös szándéknyilatkozatát, ám nagy kérdés, hogy a britek mit szólnak majd hozzá – írja a 24.hu.

A közös álláspont kidolgozására azért volt szükség, mert meg kellett állapítani, milyen tárgyalási alapszándékokkal kezdenek majd bele az átmeneti időszakkal kapcsolatos, várhatóan hosszú és küzdelmes tárgyalásokba Nagy-Britanniával.

A nyilatkozatban többek között szerepel, hogy az EU hosszú távú és eredményes partnerséget kíván létrehozni a közösségből egy szűk hónapja távozott országgal. A partnerséget szilárd kötelezettségvállalásoknak kell alátámasztaniuk, melyek a gazdaság kérdésében is egyenlő versenyfeltételeket biztosítanak a nyílt és tisztességes verseny számára.

Boris Johnson brit miniszterelnök még február elején közölte, hogy az átmeneti időszak után nem lesz szükség arra, hogy országa elfogadja az EU által támasztott feltételek nagy részét. Ez is jól mutatja, hogy az álláspontok egyelőre nem igazán közelednek, így továbbra is a levegőben lóg az a kérdés, sikerül-e egyáltalán megállapodni bármiről is az év végéig.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések