Pogácsa vagy más sós süti helyett is bevetheted a kukoricaliszttel készülő sajtos, brokkolis muffinokat.
Ha szereted a különféle muffinokat, könnyen rákaphatsz a sós változatokra is. Többnyire hasonlóan készülnek, egyszerű kevert tésztából. Remek választás, ha az apró sütikbe zöldséget is rejtesz: a brokkoliban nem fogsz csalódni. Ha kukoricalisztet használsz, élénkebb lesz a színe, ráadásul glutént sem tartalmaz.
Hozzávalók:
25 dkg kukoricaliszt
1 fej kis brokkoli
2 db tojás
10 dkg sajt
2 dl natúr joghurt
1 dl olaj
2 teáskanál sütőpor
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál szódabikarbóna
só
bors
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, rakd sós, lobogó vízbe, főzd hét perc alatt roppanósra, majd szűrd le, és csepegtesd le. A sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a borsot vegyítsd a kukoricaliszttel. Egy másik edényben keverd ki jól a tojást a joghurttal, az olajjal és a zúzott fokhagymával, majd forgasd össze a száraz keverékkel. Amikor a massza sima, rakd hozzá a reszelt sajtot.
Töltsd a tésztát kapszlikkal bélelt muffinsütőbe, mindegyikbe tegyél brokkolit, majd told előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések