A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vízilabda Eb: megvan a csoportelsőség a férfiaknak is

A magyar férfi vízilabda-válogatott 26-0-ra legyőzte Máltát és így megnyerte a csoportját a Budapesten rendezett Európa-bajnokságon.

Miután Spanyolország 24-7-re győzött Törökországgal szemben, a magyar férfi vízilabda-válogatottnak húsz góllal kellett győznie Málta ellen, hogy megszerezze a csoportelsőséget. Az, hogy bizonyosan gála mérkőzés lesz ez a találkozó szinte biztos volt, ám a nagy különbség miatt a magyar játékosok igyekeztek is komolyan venni az összecsapást. A budapesti közönség hasonlóképpen gondolkodott, mivel telt ház volt a Duna Arénában, a publikum pedig űzte-hajtotta a nemzeti csapatot.

Az első negyedben ugyan még maradtak ki magyar lehetőségek, de a 6-0-s vezetés komoly előnynek számított, nagyszünetben pedig már 13-0 állt az eredményjelzőn. A csoport megnyeréséhez szükséges különbség aztán már a harmadik játékrészre kialakult és végül 26-0-ra győzött Märcz Tamás együttese.

Nagy Viktornak igazán komoly dolga sem volt a magyar kapuban, a mezőnyjátékosok közül Zalánki Gergő hétszer, Varga Dénes hatszor, Pohl Zoltán pedig háromszor talált be. Egyetlen hazai mezőnyjátékos nem talált be, Hárai Balázs, akit a többiek meg is vicceltek emiatt az egyik időkérésnél.

A győzelem történelminek is számít, ugyanis a férfi vízilabdázók eddigi legnagyobb különbségű győzelme kontinensviadalon még egy franciák elleni 16-0 volt 1970-ből.

A magyar férfi vízilabda-válogatott ezzel a győzelemmel megnyerte csoportját, így pihenéssel töltheti a hétfői napját a nyolcaddöntő helyett. A mieink ellenfele a legjobb nyolc között az Oroszország-Grúzia mérkőzés győztese lesz.

Málta-Magyarország 0-26 (0-6, 0-7, 0-8, 0-5)
Vezette: Rakovics (szerb), Dutihl-Dumas (holland)

Málta: Kane - Gabaretta, M. Zammit, S. Camilleri, J. Camilleri, Cousin, Dino Zammit. Csere: Galea, Pace, Darren Zammit, Abela, Plumpton, Cole (kapus). Szövetségi kapitány: Karl Izzo

Magyarország: Nagy V. - Zalánki 7, Vámos 2, Pohl 3, Erdélyi 2, Varga D. 6, Hárai. Csere: Angyal 1, Manhercz 2, Hosnyánszky 1, Jansik Sz. 1, Mezei 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések