A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vidéki élet a börtön után: böllérnek áll Ambrus Attila

Úgy tűnik, Ambrus Attilának nagyon bejön a vidéki élet: zöldséget-gyümölcsöt termeszt, bort készít, valamint disznóvágást szeretne szervezni.

Szabadulás után Ambrus Attilának nagy tervei voltak, melynek nagy részét eddig sikerült is megvalósítnia: családja lett, e mellett apa, keramikus, történetét megfilmesítették és most nyugodt életet él Esztergom mellett, Búbánat-völgyben. 

A Ripost információi szerint Ambrus olyan jól érzi magát vidéken, hogy lehet, hamarosan nyugdíjba is vonul. Tervei szerint idősebb korában majd a saját készítésű pálinkát iszogatja a barátaival a kertben, miközben disznótorost tart.

Ezek a tervek persze, még váratnak magukra, mindenesetre mostanában egyre fontosabb szerepet tölt be életében a hagyományos parasztkultúra, hamarosan disznóvágást szervez a környékbelieknek.

„Én leszek a házigazda, de az esemény egyesületi szinten szerveződik. Egy jó disznóvágással szeretnénk felvidítani a Búbánat-völgyet, és megmutatni a környéken élőknek, hogy bizony lehet olyan ételt készíteni, ami tartósítószertől mentes. Lesz itt minden, kolbász is dögivel, például csípős, erdélyi, amiben nincs paprika, de készül hagyományos is. 

A rendezvény kulturális része mellett nyilván a szórakozásé lesz a főszerep, de már megfogadtam, hogy nem részegedem le egyből az idelátogató vendégekkel. Ha jól sikerül a disznóvágás, jövőre is megrendezzük az eseményt” – mondta Ambrus a lapnak. Legfőbb célja, hogy egy nap saját háztáji jószágot tarthasson.

„Persze, ott még nem tartunk, de a hosszú távú tervek között szerepel, hogy egy barátommal együtt saját disznókat tartsunk. A családunk ételei nagyrészt már most olyan zöldségekből és gyümölcsökből készülnek, amit mi magunk termesztettünk. Legutóbb épp karácsonykor a saját, házilag savanyított káposztánkból főztem töltött káposztát. 

Arról még egy videót is feltettünk az internetre, közel 400 ezren nézték meg, aminek nagyon örültem, pedig lássuk be, van hová fejlődjek. Az ismerőseim mind azt mondják, hogy amihez nyúlok, az arannyá változik, de nyilván én ezt nem mondom, nem vagyok ennyire nagyképű. Az viszont biztos, hogy szeretek főzni, a kemencés ételekben és a kenyérsütésben verhetetlen vagyok, a többit még gyakorolnom kell.”

Ambrus már saját borospincéjét is megépítette, ahol készül a házi bor. A borára nagyon büszke, bár eddig még csak a családja és a barátai kóstolták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések