A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb halálos légitámadás érte Irakot

Ezúttal a Népi Mozgósítási Erők (PMF) nevű síita fegyveres erő járműveit érte támadás péntek éjjel. A Reuters beszámolója szerint hatan, az AP információ szerint pedig öten vesztették életüket - írja a HVG.

Az iráni fegyveres erők egyik legfontosabb tábornokának, illetve az iraki síita milíciák parancsnokának likvidálását követően az Egyesült Államok újabb légicsapást hajtott végre Bagdad térségében. A Népi Mozgósítási Erők nevű, három járműből álló minikonvoját pénteken, magyar idő szerint este 11 órakor érte támadás.

A támadásért eddig senki nem vállalta a felelősséget, de az iraki állami tévé kész tényként jelentette ki, hogy amerikai terrortámadás történt. Egy nevét felfedni nem kívánó amerikai tisztviselő szerint a támadást nem az amerikai hadsereg követte el - írja az Index az MTI híre alapján.

A Newsweek úgy tudja washingtoni forrásokból, hogy amerikai dróntámadás történt, a célpont pedig a PMF-hez tartozó Ali imám Brigádok vezetője, Subul al-Zaidi volt. Egy pentagoni informátor szerint „nagy a valószínűsége”, hogy al-Zaidi is meghalt, de ez egyelőre semmilyen forrásból nem lehet megerősíteni.

Az iráni vezetés Szulejmáni halála miatt háromnapos gyász elrendelése mellett azonnali bosszúval fenyegette meg az Egyesült Államokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések