A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tizenöt éve várja haza mindhiába imádott kisfiát egy magyar édesanya

Tizenöt évvel ezelőtt veszett nyoma Döbröntei Máténak, miután betöltötte a 18. születésnapját és átutazóban volt Budapesten. Tavaly a rendőrség újra elővette az eltűnt fiú aktáját, és ezúttal az édesanyja DNS-mintája alapján folytatták a keresést.

A fiú rejtélyes eltűnésével kapcsolatban egyelőre annyit tudni, hogy a Teve utcában látták utoljára, ahol zavart állapotban öngyilkossággal fenyegetőzött, ezért mentőt hívtak hozzá. Ám miután Máté magához vette hátizsákját, az első adandó lehetőséget kihasználva kiszállt a rohamkocsiból, majd elmenekült. Eltűnésének évében még kétszer is látták a fiút.

„Abban az évben, februárban Budapesten látták, akkor azt a szakaszt, utcákat róttuk, míg pár évvel később az egyik ismerőse szólt, hogy egy buszon látta, ám, amikor összenéztek, Máté elkapta a tekintetét, majd leszállt. Ezek után napokig utaztam azon a vonalon, de soha nem bukkant fel. Érkezett egy jelentés Kaposvárról is, ott egy ismerős találkozott és beszélt vele. A fotómat is átadta, elmélázott a képen, majd visszaadta azzal, hogy üzeni nekem, hogy jól van” – mesélte korábban a Borsnak az édesanya, aki 2004. január 3-án látta utoljára az akkor 18 éves kisfiát, de még ma sem adta fel a reményt, hogy élve viszont lássa őt. Mindezt annak ellenére, hogy immár 15 éve nem tud semmi biztosat a gyermekéről, aki karácsonykor töltené be a 34. életévét.

„Tavaly júniusban újra felvették a jegyzőkönyvet, DNS- mintát is adtam. Decemberben sokszor próbáltam érdeklődni, történt-e már valamiféle nyomozati cselekmény, de az ügyintézőt nem sikerült elérnem” – írta egyszer a közösségi oldalán az elkeseredett édesanya.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések