A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

13 milliárd forintos kártérítést fizet az IKEA egy kétéves gyermek haláláért

A svéd bútorgyártó 46 millió dolláros, azaz több mint 13 milliárd forintos kártérítést fizet annak a családnak, amely egy hibás szekrény miatt veszítette el kétéves gyerekét – írja a BBC.

A kétéves Jozef Dudekre 2017 májusában dőlt rá az IKEA egyik összerakható, Malm típusú fiókos szekrénye, ami felborult és megfojtotta a gyermeket. A 32 kilogrammos bútort – biztonsági okokra hivatkozva – egy évvel korábban hívta vissza a svéd cég, miután az három másik gyerek halálát okozta.

Az IKEA szóvivője azt mondta: „bár semmi nem változtat a tragikus eseményen, a család és az érintettek érdekében hálásak vagyunk, hogy sikerült közös megoldásra jutni. A jövőben pedig még elszántabban dolgozunk azon, hogy hatékonyabban kezeljük bútoraink biztonságosságának kérdését”.

A kisfiú szülei, Joleen és Craig Dudek közleményükben azt írták, összetörtek a tragédiát követően.

Sohasem hittük volna, hogy egy kétéves gyerek fel tud borítani egy 76 centiméteres szekrényt úgy, hogy az megfullassza őt. Csak később tudtuk meg, hogy a bútort instabilra tervezték. Azért mondjuk el a történetünket, mert nem szeretnénk, ha más családdal is megtörténne ez

– fogalmaztak a szülők, akik az USA történetének legmagasabb, 46 millió dolláros kártérítéséből egymilliót olyan szervezetek részére ajánlanak fel, akik azért dolgoznak, hogy megvédjék a gyermekeket a veszélyes árucikkektől.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések