A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos, egyben sült szűzpecsenye baconbe csavarva: szétomlik a hús a szádban

Nem kell, hogy az ínyenc főétel feltétlenül macerás legyen! A baconben sült szűzpecsenye nagyon egyszerű, és gyorsan meg is sül.

A sertésszűz nem a legolcsóbb, cserébe viszont nagyon ízletes, nem zsíros, és fantasztikusan omlósra, puhára sül. Ha baconbe tekered, szaftosabb lesz, és a fűszerezést sem kell túlzásba vinni. Bármilyen körettel kínálhatod, a saláta ugyanolyan jó választás mellé, mint bármilyen krumpli. 

Hozzávalók:

40 dkg szűzpecsenye
15 dkg bacon
4 evőkanál olaj
1 evőkanál mustár
1 gerezd fokhagyma
1 ág kakukkfű
bors

Elkészítés:

A szűzpecsenyét hártyázd le, öblítsd le, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Keverd össze az olajat, a fokhagymát, a sót, a borsot, a kakukkfüvet, a mustárt, és kend be a húst a fűszerekkel. Tekerd baconbe, tűzd meg fogpiszkálóval, ha szükséges, rakd egy tepsibe, majd locsold meg a maradék fűszeres lével. Ha teheted, pácolhatod is egy-két órát. 

Told a húst előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd 40 percig, közben forgasd meg legalább egyszer, és locsold meg a páclével. Ha a hús jó puha, a bacon piros, ropogós, kiveheted a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések