Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sűrű tárkonyos zöldségleves: fenséges és meggyógyítja a másnapos testet

A sok zöldséggel készülő, ízes, illatos tárkonyos leves hús nélkül is laktató.

Már dédanyáink is tudták, hogy a tárkony enyhíti a másnaposságot, megnyugtatja a gyomrot. Így újév napján is érdemes tervezni vele. Kiváló akár egyszerű zöldséges krumplilevesbe is. Hús nélkül is jóllaksz vele. Készítsd el bátran akár előző nap, hiszen csak jót tesz az ízeknek, ha van idejük összeérni. 

Hozzávalók:

50 dkg krumpli
2 db sárgarépa
3 evőkanál olaj
1 db fehérrépa
1 db leveskocka
1 db vöröshagyma
1 evőkanál tárkony
bors
1 teáskanál tárkony
ecet
1 dl tejföl
1 db babérlevél

Elkészítés:

A répákat és a krumplit pucold meg, és vágd fel ízlés szerint, a vöröshagymát aprítsd fel. Hevíts kevés olajat egy lábosban, és dobd rá a hagymát. Dinszteld meg, majd mehetnek hozzá a zöldségek is. Kevergetve pirítsd egy-két percig. Öntsd fel másfél liter vízzel, és tedd hozzá a leveskockát
Sózd, borsozd, ízlés szerint, rakd hozzá a babérlevelet, és főzd puhára a zöldségeket körülbelül 20 perc alatt. A tejfölt keverd simára kevés főzőlével, és öntsd a levesbe. Szórd bele a tárkonyt, és ízesítsd még tárkonyecettel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések