A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Stresszoldásra fel: íme, a masszázs jótékony hatásai

Bizonyára sokakat nem lep meg, a masszázsoknak igazán jótékony hatásai vannak.

Talpmasszázs

A talpmasszázs különösen azok számára ajánlott, akik igen sokat állnak, vagy rendszeresen fokozott stressznek vannak kitéve. Módszereiben nem tér el jelentősen az egyéb masszázsoktól, ám azok alkalmazásában igen. Ellazítja a talp és a láb izmait; javítja a vérkeringést és az általános közérzetet. Még jobb hatást érünk el, ha a masszírozást kombináljuk a fő energiapályák felszabadítását célzó akupresszúrával és/vagy reflexológiával, amelyek csillapítják az esetleges fejfájást és az egyéb fájdalmakat, valamint erősítik az immunrendszert.

Testmasszázs

A napjainkra jellemző felgyorsult életritmus, valamint az (elsősorban a szellemi munka túlsúlyba kerülése miatt elterjedt) ülő életmód igencsak megterheli szervezetünket. A testmasszázs egyszerre ellazít és felfrissít – így teremtve meg az ideális egyensúly állapotát. A test nagyobb területeinek masszírozása jótékonyan hat a belső szervekre, oldja a stresszt és növeli az energiaszintet.

Fejmasszázs

Az Indiából származó fejmaszszázs viszonylag későn jelent meg a nyugati masszázsterápiák között, ám igen gyorsan népszerűvé vált. A fejmasszázs nem időigényes, olaj használatára sincs feltétlenül szükség, és szinte bárhol – jelentősebb előkészületek nélkül – kényelmesen végezhető. Számos testi és lelki (főleg stresszel összefüggő) problémán segít, érdemes ezért napi testápolásunk részévé tennünk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések