Elege lett a becsmérlő kommentekből Pápa fideszes polgármesterének, Áldozó Tamásnak, és folyamatosan perli azokat, akik testi fogyatékossága miatt tesznek sértő megjegyzéseket.

Az egyik pert meg is nyerte, és a neki megítélt 275 ezer forintos sérelemdíjat a Vakok és Gyengénlátók pápai csoportjának utalta át.

„A sérelemdíj megállapításának alapjául egy olyan Facebook-bejegyzés szolgált, ahol K. Zs. (kiírhatnám a nevét, de minek) testi fogyatékosságomra tett becsmérlő megjegyzést” – tette közzé a polgármester a Facebook-oldalán.

Áldozó Tamás ugyanis látássérült, amit nem is próbál eltitkolni.

– Hároméves múltam, de nem voltam még négy, amikor egy balesetben elveszítettem bal szememre a látásom; a Mária utcai klinikán valamitől örökre elbúcsúztam – írja magáról az önkormányzat honlapjára feltett önéletrajzában. – A közszereplőknek sokkal többet kell elviselniük a kritikák terén, mint az átlagembernek, viszont a testi fogyatékosságommal való gyalázkodást nem vagyok hajlandó eltűrni – magyarázta a Blikknek a polgármester, akinek tapasztalatai szerint van visszatartó ereje, ha bírósági útra tereli ezeket, mivel utána sokkal visszafogottabb a hangnem a közösségi oldalán. – Sokan azt hiszik, a közösségi médiában bármit lehet írni, és a bíróságon döbbennek rá, hogy hibáztak – tette hozzá Áldozó Tamás.