A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Feszült helyzet: hazahozhatja a kormány az Irakban szolgáló magyar katonákat

Valószínű, hogy a magyar kormány – tekintettel a Irán és USA közti feszültségre – a napokban hazaszállítja az Irakban szolgáló 200 fős magyar katonai kontingenst.

A magyar katonák jól vannak, nem sérültek meg az erbíli bázist ért éjszakai támadásban – közölte kora délelőtt Szijjártó Péter külügyminiszter az ATV Hiradójában. Délután a Honvédelmi Minisztérium már arról nyilatkozott, hogy mindent megtettek a katonák biztonságának növelése érdekében. Ez jelentheti a tábor megerősítését és a személyi állomány átcsoportosítását is.

– Ellentétben más országokkal, nagyon valószínű, hogy a a Honvédelmi Minisztérium hazahozza a 200 fős magyar kontingens katonáit, tekintve, hogy most már rendelkezünk olyan szállító eszközökkel, hogy nem kell kunyerálni különböző országoktól azért, hogy biztosítsanak szállítógépet - valószínűsítette a magyar kormány várható reakcióját Kis-Benedek József, biztonságpolitikai szakértő az ATV Hiradóban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések