A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin miatt bojkottálja a Holokauszt Világfórumot a lengyel államfő

Bejelentette Andrzej Duda lengyel elnök, hogy nem vesz részt a január 23-án rendezett Holokauszt Világfórumon, miután visszautasították azt a kérését, hogy felszólalhasson.

A lengyel államfő nem látott semmilyen okot arra, hogy miért nem felszólalni a francia, az amerikai, a brit és az orosz vezető politikusok után. Ennek a négy országnak a vezetőjét kérték fel, hogy mondjon beszédet a jeruzsálemi Jad Vasemben tartott Holokauszt Világfórumon.

Duda történelemhamisításnak minősítette azt, hogy nem lesz lengyel hang a konferencián, ahol az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának 75 évfordulójára emlékeznek, a haláltáborénak, melyet a náci Németország lengyel területen állított fel és működtetett, hangsúlyozta Duda.

A lengyel elnök Vlagyimir Putyin nemrégiben elhangzott miatt fejezte ki aggodalmát, az orosz elnök úgy beszélt a második világháború kitöréséről, mintha abban felelőssége lett volna Lengyelországnak. Az állítás ellen lengyel tisztviselők és a zsidó közösség mellett több lengyelországi nagykövet is tiltakozott, köztük a német, a brit és az izraeli.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések