A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pillekönnyű kókuszos piskóta csokiöntettel: ezt a receptet nem lehet elrontani

Szádban érzed még a menzás, csokiöntetes piskóta ízét? Ez nagyon hasonló, csak még kókusz is kerül bele.

Ha nem találtad még meg a kedvenc piskótareceptedet, ezt az olajos változatot feltétlenül próbáld ki, hisz nem esik össze, levegős lesz, és nem szárad ki. Bár önmagában is csodás élmény, a sűrű, selymes csokiöntet különösen illik hozzá. Akkor lesz az igazi, ha nem pudingporból készíted, hanem saját kezűleg dobod össze a krémet.

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ
20 dkg cukor
20 dkg liszt
5 dkg cukor
5 dkg kókuszreszelék
7 evőkanál olaj
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor

AZ ÖNTETHEZ
20 dkg vaj
12 dkg cukor
8 dl tej
3 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét a sóval verd kemény habbá, majd részletekben dolgozd hozzá a cukrot. Egyesével add hozzá a tojássárgákat, majd kanalanként az olajat, és jól keverd össze. A sütőport és a kókuszt vegyítsd a liszttel, majd fakanállal forgasd a masszához. Arra figyelj, hogy a hab ne törjön össze. A homogén masszát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor aranybarna, és a széle kezd elválni az edénytől, teszteld tűpróbával. Ha a sütibe szúrt tűt üresen húzod ki, biztosan átsült. Amennyiben ragad rá massza, süsd még kicsit.

A csokiöntethez a vajat olvaszd fel egy lábasban vízgőz felett vagy kis lángon. Dolgozd hozzá a kakaóport, a cukrot, a lisztet, és folyamatosan öntsd fel a tejjel. Kevergetve főzd sűrűre a krémet, majd a tűzről lehúzva várd meg, míg kihűl. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések