A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pihe-puha banánfánk kelesztés nélkül: ezt nem lehet elrontani

A farsangi szezonban próbálj ki többféle fánkot is! A banánossal nagy sikerre számíthatsz, ez ráadásul sokkal egyszerűbb, gyorsabb, és sütőporral készül.

Ha már kezdenek barnulni, pöttyössé válni a banánok, és nem szívesen ennéd meg, használd fel különféle süteményekbe. Farsangkor kézenfekvő, ha fánkba kevered. Fontos, hogy ne süsd túl forró olajban a tésztát, mert a belseje nyers marad, kívül pedig megég. A fahéjtól és a vaníliától a fánk íze és illata is sokkal jobb lesz.

Hozzávalók:

3 db banán
30 dkg liszt
1 db tojás
2 evőkanál cukor
1.5 dl tej
1 teáskanál fahéj
1 csomag sütőpor
1 csipet só
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A jó érett banánokat pucold meg, karikázd fel, pépesítsd villával, majd add hozzá a cukrot, a vaníliát és a tejet. A lisztet szitáld egy másik tálba, keverd össze a sütőporral, a fahéjjal és a sóval, majd forgasd a banános masszához. Dolgozd simára a tésztát, ha szükséges, tejjel hígíthatod, liszttel pedig sűrítheted.

Forrósíts olajat egy mély lábosban vagy serpenyőben, és két evőkanállal szaggasd bele a tésztát. Süsd meg körülbelül hét perc alatt, közben forgasd át a fánkokat. Amikor aranybarnák, szedd ki, csepegtesd le papírtörlőn, és porcukorral megszórva, lekvárral vagy csokiöntettel kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések