A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

NHL: kiütéses győzelmet aratott a Minnesota Wild, kikapott a Toronto

A minnesotaiak a nyugati konferencia harmadik helyén álló Dallas Starst verték 7-0-ra az észak-amerikai profi jégkorongliga szombati játéknapján.

Nem okozott különösebb gondot a New Jersey Devils a Columbus Blue Jacketsnek. A hazaiak 14:49-nél kerültek előnybe Cam Atkinson találatával, aki aztán a második harmad kilencedik percében is betalált. Az amerikai játékos góljait aztán még további három követte a második 20 percben, így végül 5-0-ra diadalmaskodott a Blue Jackets.


A Detroit Red Wings otthonában szerzett könnyedén pontokat a Florida Panthers. A vendég együttes bő másfél perc alatt került kétgólos előnybe az első harmadban, majd hiába szépített a második felvonásban a házigazda az egyenlítés helyett az utolsó negyedben további két gólt szerzett a Florida. Ennek köszönhetően a Panthers 4-1-re diadalmaskodott, így folytatta három meccse tartó győzelmi sorozatát.

Nem bírt egymással a Montreal és a Las Vegas. A Canadiens az első 20 percben magabiztos háromgólos előnyre tett szert, azonban a Golden Knights a második felvonásban visszajött a mérkőzésbe. Az utolsó játékrészben aztán Nick Cousins góljával úgy tűnt már biztosan megnyeri a találkozót a Montreal, azonban 18:02-nél Max Pacioretty szépített, majd nyolc másodperccel az összecsapás vége előtt Reilly Smith egyenlített. A hosszabbításban aztán nem született találat, így következhetett a büntetőpárbaj, amit végül a Canadiens húzott be.


Könnyedén győzte le a Philadelphia Flyers a Los Angeles Kingset. A házigazda Travis Konecny duplájával került kétgólos előnybe, majd a 19 esztendős Joel Farabee révén a második harmad 13. percében már 3-0-ra vezetett. Az utolsó játékrész hatodik percében aztán igaz szépíteni tudott Dustin Brown, de James van Riemsdyk három perccel később eldöntötte a mérkőzés sorsát, hiszen góljával 4-1-re nyert a Flyers.

Lemészárolta a Toronto Maple Leafst a Chicago Blackhawks. A vendégeknek mindössze 21 másodperc kellett a vezetés megszerzéséhez, majd további két gólt szerezve az első 20 perc végére már hárommal mentek. A második harmadban aztán egy gyors hazai találat nyitotta meg a gólcsapot, amelyet 0:25-nél szerzett William Nylander. A svéd gólját még további négy követte: három vendég és egy hazai, így 6-2-re nyert végül a Blackhawks.


Hátrányból fordítva aratott szolid győzelmet a Nashville a Buffalo ellen. A Sabres 18:58-nál került előnybe Sam Reinhart találatával, amire a második harmad hetedik percében Ryan Johansen tudott válaszolni. A folytatásban aztán egészen a harmadik játékrész 14. percéig kellett várni a következő gólra, amikor egy emberelőnyös szituációban Craig Smith szerezte meg a győzelmet a Predatorsnak.

Nem hagyta szóhoz jutni a Minnesota Wild a Dallas Starst. A nyugati konferencia 12. helyén álló hazaiak miután kétgólos előnyre tettek szert az első harmadban a második 20 perc végére már 5-0-ra mentek. Az utolsó felvonásban aztán még további két gól született, amire egyetlen dallasi válasz sem érkezett, így 7-0-ra győzött a Wild.


Nem okozott meglepetést a San José Sharks a Vancouver otthonában. A két meccse nyeretlen vendégek a második harmadban 14:05-nél Loui Eriksson találatát követően kerültek hátrányba, majd az utolsó felvonás hatodik percében Tanner Pearson növelte tovább a különbséget. Igaz a Sharks szépíteni tudott Barclay Goodrow révén, de 37 másodperccel később már ismét kettővel, 3-1-re ment a Canucks. Végül ahelyett, hogy a San José visszajött volna a meccsbe még egy hazai találat született, így 4-1-re diadalmaskodott a Vancouver.

Háromgólos hátrányból fordítva nyert rangadót a Washington Capitals. A fővárosi együttes hiába szerzett Alexander Ovechkin révén vezetést 10:22-nél a New York Islanders még az első játékrészben fordítani tudott. A házigazda aztán a második negyedben már 4-1-re húzott el, de a harmadik harmad hatodik percére már egy gólra zárkózott a Capitals. A szépítést követően aztán 14:32-nél egyenlített is a vendég gárda, majd 17:30-nál Jakub Vrana már a vezetést szerezte meg a washingtoniaknak. Végül az első gólt szerző Alexandar Ovechkin is betalál 56 másodperccel a vége előtt, így megszerezte harmadik, csapata hatodik gólját, amivel a Washington 6-4-re győzött.

Gól gazdag mérkőzést hozott a Colorado és a St. Louis rangadója. Az Avalanche négy perc alatt előnybe került, azonban 1:56-al az első játékrész vége előtt még egyenlíteni tudott David Perron. A szünetet követően nem várt sokáig a Blues és Oskar Sundqvist góljával fordított is, azonban az utolsó húsz percre már 4-2-re ismét a Colorado vezetett. Végül egy gólra sikerült zárkóznia a St. Louisnak, de két másodperccel a találkozó vége előtt még Gabriel Landeskog betalált az üres kapuba, így 5-3-ra diadalmaskodott az Avalanche.

Nem okozott gondot az Arizona az Edmontonnak. Az Oilers a második harmad ötödik percére már 5-0-ra vezetett, azonban ezután egy kisebb rövidzárlatnak köszönhetően 5-2-re zárkózott a Coyotes, azonban még a játékrész vége előtt egyel növelte előnyét a házigazda. Végül Oliver Ekman-Larsson tudott szépíteni 11:12-nél az utolsó harmadban, azonban erre is érkezett hazai válasz, így 7-3-as eredménnyel végződött az összecsapás.

Csak a harmadik harmadban jelentett veszélyt az Ottawa győzelmére a Calgary. A Flames két harmadot követően háromgólos hátrányba került, majd az utolsó felvonás hatodik percében már négyel ment a Senators. Bő tíz perccel később aztán megszületett az első vendég találat is Mark Jankowski révén, azonban Vladislav Namestnikov visszaállította a négygólos különbséget. Végül Noah Hanifin is szépíteni tudott, így 5-2-vel végződött az összecsapás.

Eredmények:

Colombus Blue Jackets–New Jersey Devils 5-0
Detroit Red Wings–Florida Panthers 1-4
Montreal Canadiens–Vegas Golden Knights 5-4 – büntetők után
Philadelphia Flyers–Los Angeles Kings 4-1
Toronto Maple Leafs–Chicago Blackhawks 2-6
Nashville Predators–Buffalo Sabres 2-1
Minnesota Wild–Dallas Stars 7-0
Vancouver Canucks–San José Sharks 4-1
New York Islanders–Washington Capitals 4-6
Colorado Avalanche–St. Louis Blues 5-3
Edmonton Oilers–Arizona Coyotes 7-3
Ottawa Senators–Calgary Flames 5-2

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések