A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Négynapos munkahetet vezethetnek be Finnországban

Sanna Marin finn miniszterelnök szerint ugyanis az, hogy az emberek több időt tölthetnek a családjukkal, a munkakedvet és a produktivitást is növeli – írja a Daily Mail.

Négynapos munkahetek és hatórás munkanapokat vezetne be Finnországban a világ második legfiatalabb miniszterelnöke, a 34 éves Sanna Marin, aki a szomszédos Svédországban már 2015-ben bevezetett törvény példáját követné előterjesztésével.

A december 10-én kinevezett miniszterelnök szerint a rugalmasabb munkahét lehetővé tenné az emberek számára, hogy munkájuk mellett minél több időt töltsenek a családjukkal, a hobbijukkal vagy sportolással és kultúrával.

Marin, aki maga is egy gyermekes anyuka, megválasztásáig a finn közlekedési minisztérium vezetője volt, és már ez idő alatt is javasolta a rövidebb munkahetek bevezetését. Szerinte ugyanis ez nem csak a munkakedvet, de a produktivitást is növelné a dolgozók körében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések