A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagy a baj: nem tudnak a patikák e-receptet beváltani, rengetegen bosszankodnak most emiatt

Az elektronikus receptek kezelését szolgáló rendszer reggel óta nem működik – írja az Index. A szerkesztőségnek több gyógyszertár is megerősítette, hogy a rendszer lassúsága miatt nem tudnak e-recepteket beváltani.

A patikák, amelyek központi értesítést kaptak a hibával kapcsolatban, csak olyanoknak tudják kiadni a gyógyszert, akiknek papíralapú igazolásuk is van. A kiadáshoz pedig nem elegendő a személyi igazolvány és a TAJ-kártya felmutatása.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér weboldalán adott tájékoztatást a helyzetről:

2020.01.06. 08:00 órától karbantartást végzünk az EESZT rendszerében, ezért a szolgáltatások és a portálfelületek ebben az időszakban korlátozottan érhetőek el.

Egy másik közleményben pedig a következő olvasható:

EESZT szolgáltatás lassulás - Ezúton tájékoztatjuk, hogy az EESZT szolgáltatásai és a portálfelületek jelenleg lassabban érhetőek el. Kollégáink dolgoznak a szolgáltatás sebességének visszaállításán.

A jelenlegi állapot olyan betegeknél okozhat súlyos problémát, akiknek sürgősen inzulinra vagy más létfontosságú gyógyszerre van szükségük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések