A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kapuváriak főztjét várták tömött sorokban a rómaiak

Tömött sorok várták Rómában a Kapuvári ÍzvadÁszok csapata készítette meleg ünnepi ebédet tegnap. 2015 óta hagyománnyá vált, hogy minden évben január 6-án a magyar amatőr szakácscsapat főz a rászorulóknak a Szent Egyed közösség római konyháján.

Olasz kérésre az idei asztalokra gulyásleves került. Desszertként az Olaszországban nem ismert szaloncukrot és a Cserpes Sajtműhely Trudiját osztották szét, ami szintén rendkívüli finomságnak számít Rómában. Magyar László, az ÍzvadÁszok csapatának vezetője az MTI-nek beszámolt arról, hogy az idén is mindent Magyarországról szállítottak Rómába a 40 kilogramm marhahústól a 15 kilogramm hagymán át egészen a nyolcvanliteres lábasokig.

Hámori György kapuvári polgármester elmondta, hogy az ÍzvadÁszok mögött a város egésze felsorakozik. 2015-ben egy asztalnál elfért a támogatók száma, azóta azonban megszámlálni is nehéz, hányan igyekeznek segíteni. Marco Sala, a római Szent Egyed közösség egyik vezetője kifejtette, hogy a magyarok már megszokott vízkereszti érkezése nagyon is konkrét és jelentős segítség – jelentette ki Marco Sala.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések