A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Még minidig veszélyben van a Notre-Dame

A székesegyház újjáépítéséért felelős kormánybiztos vasárnapi nyilatkozata szerint a Notre-Dame még mindig nem menekült meg.

Jean-Louis Georgelin szerint még mindig veszélyben van a katedrális, ugyanis van esély arra, hogy a boltíves mennyezet beomlik. Ezen kívül több feladatot is el el kell végezni a helyreállítás érdekében, mint például a templom körüli állványzat lebontása vagy a tetőre hullott törmelékek eltávolítása.

A Notre-Dame tavaly áprilisban borult lángba, a tűzben megsemmisült a kilencven méter magas és 750 tonnás úgynevezett huszártorony.

A kormánybiztos azt is elmondta, hogy a templomról született szakértői megállapítások megerősítik, hogy jó utat választottak a kárelhárításra és helyreállításra. Arról azonban nem született még döntés, hogy milyen formában és milyen anyagból építik újjá a huszártornyot és a tetőt.

A székesegyház elöljárója korábban elmondta,hogy csak ötven százalék esélyt lát a templom megmenekülésére és a legégetőbb és legkényesebb probléma szerinte az állványzat elbontása.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések