Hirdessen itt

Lézerrel vakított el egy pilótát a békési férfi, szerdán bíróság előtt felel tettéért

A Gyulai Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat egy 44 éves büntetlen előéletű békési férfi ellen, aki 2019 márciusában lakóháza ablakából lézerfénnyel vakított el egy pilótát. Szerdán a bíróság az ügyben előkészítő ülést tart, amelyen a vádiratot is ismertetik.

Békéscsabai Repülőtér légterében 2019. március 20-án 22 óra körül az oktatópilóta és repülőgépparancsnok sértett irányítása mellett végzett tanulórepülést a másik sértett jó éjszakai látási viszonyok között. Ekkor a Békéscsabai Repülőtér légterében tartózkodott még két légi jármű. Az oktatórepüléssel egy a vádlott a lakóhelyén, emeleti szobájában volt, és észlelte a légtérben tartózkodó repülőgépeket.

A vádlott szobája nyitott ablakából zöld fényt kibocsátó lézeres irányzékkal célzottan a hozzá legközelebb eső repülő irányába világított legalább három alkalommal, esetenként több másodpercig. A repülő körülbelül tőle 5-6 km távolságban volt.

A lézeres irányzék első alkalommal eltalálta a gépet ténylegesen vezető sértett szemét, amitől szeme káprázni kezdett, éleslátása körülbelül 30 másodpercre megszűnt, ezért az oktatópilótának kellett átvennie a vezetést. A második és harmadik alkalommal nem találta el a sértettek szemét. Ezzel a vádlott a légiközlekedés biztonságát és a sértettek életét veszélyeztette.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések