A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: Repülővel evakuálják a magyarokat Kínából

Tegnap reggelre világszerte 132-re emelkedett a kínai koronavírusban elhunytak száma, a fertőzöttek pedig már több mint hatezren vannak, közülük négyen-négyen Franciaországban és Németországban. Honfitársunk továbbra sincs a megbetegedettek között.

A legfrissebb hírek szerint nyolc magyar állampolgár tartózkodik a járvány gócpontjának számító Hupej tartományban, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatása szerint közülük heten kívánják elhagyni a térséget. Szijjártó Péter elmondta: a magyar állampolgárok egy evakuációs akcióban, légi úton tudnak majd elutazni.

– Az európai uniós tagországok között szoros koordináció működik, a franciák, a németek és a portugálok szervezik állampolgáraik kimentését. Magyarország mindhárom országgal felvette a kapcsola-tot, hogy a Kínát elhagyni akaró magyarok kiutaztatását meg lehessen szervezni – nyilatkozta a külügyminiszter.

A Hupejben tartózkodó nyolc magyar közül hatan a tartomány székhelyén, Vuhanban vannak, ketten pedig más városokban. Információnk szerint négyen egy gyár újranyitásán dolgoztak volna kint február elejéig.

Sok sikert nekik! Mi egyelőre kivárunk – üzeni a Borson keresztül Keresztes Zoltán zongoraművész, aki öt éve él az immáron karanténba helyezett 11 milliós városban. Mint megírtuk: a 45 éves férfi és párja egy hónapra elegendő élelmiszert halmozott fel a lakásában.

Forrás: Borsonline

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések