A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kipucolják a bélrendszert, és 100 kalória sincs bennük: salaktalanító nassolnivalók

Tízóraira, uzsonnára is ideálisak, hiszen sokáig nem éhezel meg tőlük, mégis felpörgetik a fogyást.

Aki megpróbálkozott már valamilyen diétával, bizonyára többször is megtapasztalta, milyen nehéz ellenállni a rengeteg finomság kísértésének. Különösen, ha két étkezés között, váratlanul jelentkezik a farkaséhség.

De bármilyen nagy a csábítás, különféle kekszekkel, csokikkal, shake-ekkel csillapítani az étvágyat a legrosszabb, amit a fogyókúrázó tehet, hiszen azok könnyen romba döntik a jól felépített diétát. Helyettük érdemes olyan ételeket választani, melyek nemcsak finomak, de elűzik az éhséget, és támogatják a fogyást.

A finomított cukorral készült ételek és italok legnagyobb hátulütője, hogy hirtelen megdobják a vércukorszintet, de ugyanilyen gyorsan fel is szívódik belőlük az összes szénhidrát, a vércukor pedig újra leesik, és visszatér az éhség.

Ellenben a komplex szénhidrátok rengeteg rostot tartalmaznak, melyek hosszabbra nyújtják a jóllakottságot. Még jobb, ha a szénhidrátokat fehérjével együtt fogyasztják, a kettő együtt ugyanis megakadályozza a vércukorszint nagy kilengéseit, emellett támogatja a vitaminok, ásványi anyagok felszívódását. A következő nassolnivalók pont ilyenek.

1. A bogyós gyümölcsös ricottakrémmel büntetlen örömök elé nézhetsz: 50 gramm ricottát keverj össze 75 gramm bogyós gyümölccsel, egy csipet reszelt citromhéjjal és negyed teáskanál vaníliaaromával.

2. Ha csak 5 perced van, készíts finom turmixot fél banánból, 100 milliliter ízesítetlen mandulaitalból, egy csipet fahéjból. és 1 kiskanál őrölt lenmagból. Ez az ital elég rostot és fehérjét biztosít, ami nagyon laktatóvá teszi.

3. A karcsúsító zabpelyhes keksz édesszájúaknak tökéletes választás, a rostban gazdag finomságnak hála pedig a diéta alatt sem kell lemondani a nassolásról.

4. 100 gramm kelkáposzta csak 27 kalória, vagyis akár nagyobb mennyiségből is készíthetsz rostban gazdag kelkáposztachipset. Vágd fel a zöldséget falatnyi darabokra, forgasd meg minimális növényi olajban és sóban, majd süsd ki sütőpapírral bélelt tepsiben 15-20 perc alatt 150 fokon.

5. Nem is gondolnád, hogy egy teáskanál házi mogyoróvaj és egy apró, felszeletelt alma mennyire laktató lehet. A nassolnivaló emellett elegendő rostot tartalmaz.

6. Egy evőkanál hummusz körülbelül 60 kalóriát tartalmaz, ami mellé bátran elfogyaszthatsz 100 gramm, béltisztító rostokban bővelkedő répát vagy zellert.

7. Bármelyik unalmas rostdús salátát feldobhatod némi gyümölccsel. Ebben az üvegben bébispenót, quinoa, avokádó, mangó, olívabogyó és lilahagyma van.

8. A klasszikus zabpalacsintához turmixolj le 1 banánt és 1 evőkanál zabot és 1 csipet szódabikarbónát, majd vastag palacsintaként süsd ki, és díszítsd bogyós gyümölcsökkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések