A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kinek a kedvence a hatlapos süti? Így lesz még finomabb!

A hat lap közé készített kakaós krém biztos mindenkit elvarázsol. Nem csoda, hogy ennek a süteménynek sok kedvelője van.

Hozzávalók 20 szelethez

A tésztához
35 dkg liszt
5 dkg vaj
7 dkg porcukor
1,3 dl tej
1 csomag szalalkáli

A krémhez
15 dkg cukor
3 púpozott ek. liszt
2 ek. kakaópor
0,5 l tej
3 dkg vaj

A tetejére
porcukor

Elkészítés

1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a porcukrot, majd a tejben elkevert szalalkálit, összegyúrjuk. Hat egyenlő részre osztjuk, egyesével kb. 20 x 20 cm négyzetlapokra nyújtjuk, a tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, aztán kisütjük, egyenként kb. 7-9 perc alatt.

2. A krémhez a cukrot, a lisztet és a kakaót egy kis tejjel simára keverjük. A maradék tejet lábosban melegíteni kezdjük. Hozzákeverjük a kakaós masszát, majd kevergetve, lassú tűzön besűrítjük (kb. 15 perc alatt). Hozzákeverjük a vajat.

3. A lapokat egyenletesen elosztva megkenjük a krémmel, egymásra helyezzük. A legfelső lapot nem kenjük meg. Egy éjszakán, de legalább 6 órán át pihentetjük, ezalatt a tészta megpuhul. Szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések