A hat lap közé készített kakaós krém biztos mindenkit elvarázsol. Nem csoda, hogy ennek a süteménynek sok kedvelője van.
Hozzávalók 20 szelethez
A tésztához
35 dkg liszt
5 dkg vaj
7 dkg porcukor
1,3 dl tej
1 csomag szalalkáli
A krémhez
15 dkg cukor
3 púpozott ek. liszt
2 ek. kakaópor
0,5 l tej
3 dkg vaj
A tetejére
porcukor
Elkészítés
1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a porcukrot, majd a tejben elkevert szalalkálit, összegyúrjuk. Hat egyenlő részre osztjuk, egyesével kb. 20 x 20 cm négyzetlapokra nyújtjuk, a tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, aztán kisütjük, egyenként kb. 7-9 perc alatt.
2. A krémhez a cukrot, a lisztet és a kakaót egy kis tejjel simára keverjük. A maradék tejet lábosban melegíteni kezdjük. Hozzákeverjük a kakaós masszát, majd kevergetve, lassú tűzön besűrítjük (kb. 15 perc alatt). Hozzákeverjük a vajat.
3. A lapokat egyenletesen elosztva megkenjük a krémmel, egymásra helyezzük. A legfelső lapot nem kenjük meg. Egy éjszakán, de legalább 6 órán át pihentetjük, ezalatt a tészta megpuhul. Szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.
0 Megjegyzések