A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kínából érkezőknek tilos a belépés – áll a róma központjában lévő egyik bár bejáratán

Olaszország a két kínai beteg megjelenése után lezárta az olasz-kínai légifolyosót, egészségügyi vészhelyzetet rendelt el, néhány étterem kirakatában megjelentek sötét időket idéző feliratok: Kínából érkezőknek belépni tilos! Rómában egy szállodában egy kínai, koronavírusos házaspárt találtak. A szállodaigazgató nyugtat, de közben egyes hírek szerint egy dolgozójuk lázas betegen jelentkezett a kórházban.

A legmagasabb szintű egészségügyi készültséget léptette életbe az olasz kormány pénteken azt követően, hogy két, Rómában tartózkodó kínai turista koronavírus-fertőzöttnek bizonyult. A 66, illetve 67 éves férj és feleség január 23-án érkezett Vuhanból a milánói Malpensa repülőtérre, ahonnan egy kínai turistacsoporttal több város érintésével jutottak el Rómába. 
A csoportban ők voltak az egyedüliek, akik az új koronavírus gócpontjának tartott kínai térségből érkeztek. Rómában a belvárosban, egy Colosseumhoz közeli hotelben szálltak meg. Szerdán lázas tünetekkel szállították őket a Spallanzani kórházba. A kórházban leállították a betegfogadást. Szállodai szobájukat először lezárták és fertőtlenítették. A szálloda vezetője úgy nyilatkozott, senki más nem mutat tüneteket, a hotel jelenleg is tele van többségében kínai vendéggel.

A roma.corriere.it közben arról ír: Egy 42 éves, román munkavállaló lázas betegen jelentkezett szintén a Spallanzano kórházban. Miután a felvételt végző nővérnek a férfi elmondta, hogy a Palatino Hotelbe jár dolgozni, azonnal karanténba zárták. Ebben a szállodában lakott a két koronavírusos kínai is.
A La Stampa viszont arról ír, hogy a hotel igazgatója szerint senki nincs veszélyben a szállodában, sem a dolgozók, sem a vendégek, szerinte minden rendben van. Készültek azonban képek, hogy annyira mégsem lehet rendben minden: a szálloda halljában maszkban álldogálnak a vendégek.

Közben Rómában egyre nagyobb a pánik a koronavírus miatt. Vannak éttermek, ahova a kirakatban kifüggesztett feliratok szerint tilos belépniük a Kínából érkezőknek, az egészségügyi vészhelyzet miatt. A “kényelmetlenségért elnézésüket kérjük” – áll a lenti fotón látható feliraton, de a szöveg minden udvariasság ellenére sötét időket idéz:

Forrás: Blikk.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések