Hirdessen itt

Kiderült, ennyi pénzt kerestek átlagosan az NB I-es focisták 2018-ban

Az UEFA 2018-as üzleti jelentéséből kiderül, mennyit költöttek az európai futballklubok a játékosok fizetéseire az adott évben. Az összesítésben a magyar fizetéseket és költségeket is számba vették.

Tehát a jelentések alapján egy hazai, az NB-I-ben szereplő futballklubnak átlagosan 5,3 millió euróra, vagyis átszámolva 1,7 milliárd forintra becsülték az összköltségeit.

Az UEFA számításai szerint pedig a teljes költségük nagyjából 76,5 %-át szánták bérkifizetésre. Ez azt jelenti, hogy a klubok éves átlagát tekintve 1,3 milliárd forintot költöttek az NB-I-es játékosok kifizetésére, ami havi lebontásban 108 millió forintot jelent – számolt be az Index oldala az Mfor által kigyűjtött számok alapján.

A jelentésben pedig még tovább mentek és azt is kiszámolták mennyi lehet egy hónapban egy első osztályú focista fizetése. Mint az oldalán írták a klubok tekintetében, ha átlagosan 33 játékost alkalmaznak, akkor nagyjából bruttó 3,3 millió forint jön ki egy hónapra.

Ezekkel az értékekkel két évvel ezelőtt a magyar NB-I-es labdarúgók bére az rurópai listán a 21. helyen állt, de mivel idehaza évről évre emelkedés figyelhető meg, az is előfordulhat, hogy hamarosan a top 20-as listán vannak a hazai fizetések.

A lista alapján az is kiderült, hogy a kelet-európai régióban Magyarországot Ukrajna (7 millió euró) és Lengyelország (5,8 millió euró) előzi meg, Horvátország, Csehország, Románia, Szerbia és Szlovákia mögöttünk van.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések