A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kézilabda Eb: Nagy Lászlót lenyűgözte a csapat összetartása

A magyar férfi kézilabda-válogatott egyetlen lépésre van attól, hogy hatalmas bravúrt érjen el és bejusson az elődöntőbe az Európa-bajnokságon.

A válogatottnál immáron csapatmenedzseri pozícióban dolgozó Nagy Lászlót lenyűgözi a csapat összetartása, szerinte ez a kulcsa annak, hogy a jelentősen megfiatalított válogatott az esélyesebb csapatok ellen is tud meccseket nyerni - mondta a Digi Sport híradójának nyilatkozva a korábbi klasszis átlövő.

"Összetartó ez a csapat, és nagyon jó azt látni, hogy mindenki ki tudott teljesedni. Azt gondolom, hogy mindenki a határait feszegeti, és ez úgy történik, hogy még egy picivel többet szeretne magából megmutatni. Ez nem viszi el a fejüket, hanem fegyelmezetten próbálkoznak, de többet szeretnének. Talán ez a siker kulcsa"

- mondta Nagy László, aki úgy érzi, hogy a mostani Európa-bajnokság olyan különleges a magyar válogatott számára, amilyet talán még ő sem élt át játékosként.

"Az alatt a húsz év alatt, amíg aktív játékos voltam, talán ilyen hangulattal nem is találkoztam. Nem is azt mondom, hogy ilyen eredményt nem értünk el, mert annak még a közelébe sem vagyunk, de a mostani csapat tét nélkül, nyomás nélkül játszik. A játékosok az Eb minden percét élvezik és kérdezgetik tőlem, hogy úristen, mit csinálunk itt? Ez egy jó visszajelzés számomra"

- tette hozzá Nagy.

Bár sokan beszélnek arról, hogy a válogatott sikerének kulcsa a Gulyás István, Chema Rodriguez, Nagy László vezette szakmai stábban is keresendő, Nagy úgy véli, a játékosoké az érdem.

"Alapvetően a játékosok vannak fenn a pályán, ők cselekednek, mi csak irányvonalat adunk nekik. Számukra a legfontosabb az volt, hogy hitet, önbizalmat, bizalmat árasszunk feléjük. Azt is mindenféleképpen meg kell említeni, hogy Tord Ellingsen, az erőnléti edzőnk nagyon precíz, jó munkát végez, és a játékosokon látszik, hogy napról napra, majdhogynem azt lehet mondani, jobb fizikai állapotban vannak"

- tette hozzá Nagy László, aki azt is elmondta, a csapat egyelőre egyáltalán nem gondol az esetleges olimpiai selejtezőre.

"A legfontosabb mindig a következő, jelen esetben a Svédország elleni mérkőzés, így arra készülünk. Nem kalkulálunk, nem számolgatunk, nem tartalékolunk, maximálisan szeretnénk felkészülni a svédekre"

- szögezte le a csapatmenedzser.

Chema Rodriguez másodedző azt emelte ki, hogy próbálnak új impulzusokat adni a játékosoknak taktikailag és igyekeznek elősegíteni a fejlődésüket, valamint azt, hogy alkalmazkodjanak a különböző játékhelyzetekhez. Hangsúlyozta, a válogatott erőssége, hogy valóban csapatként működik, a szakmai stáb és a játékosok egységet alkotnak.

"Mindig csak a következő mérkőzéssel foglalkozunk, de elárulhatom, fantasztikus lenne számomra, ha Spanyolországgal játszhatnánk. Nagyon sok barátom van ott, az egy nagyszerű meccs lenne, számunkra pedig egy nagyszerű teszt. Ők a legkeményebb ellenfelek, akikkel most találkozhatunk"

- mondta a Veszprém korábbi játékosa, hozzátéve, azért is örülne a spanyolok elleni mérkőzésnek, mert az azt jelenten, hogy a magyar együttes története legjobb Európa-bajnoki eredményét elérve bejutna az elődöntőbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések