A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jégkorong: finn helyett finn szakvezető a Fehérvár élén

Az EBEL-ben szereplő Hydro Fehérvár AV19 kedden felmentette a munkavégzés alól Hannu Järvenpää vezetőedzőt, akinek a helyét Antti Karhula veszi át.

A fehérvári klubhonlap kiemeli, Järvenpää 2017 végén került a csapat élére, a tavalyi szezonban rájátszásba jutott a gárdával az osztrák ligában, emellett Magyar Kupát és Szuperkupát is nyert. Az idei szezon eddig nem alakult jól a csapat háza táján, egy mérkőzéssel a bajnokság első szakaszának zárása előtt már biztosan kilencedik, és két bónuszponttal vág neki az alsóházi küzdelmeknek.

A csapat vasárnap a Ferencváros ellen elveszítette a Magyar Kupa döntőjét, a klubvezetés pedig az edzőváltás mellett döntött. A klub tájékoztatása szerint a csapatnál folyó szakmai munkát Antti Karhula veszi át, aki a tavalyi szezon közepe óta áll a székesfehérvári klub alkalmazásában, eddig másodedzőként segítette Hannu Järvenpää munkáját.

A fehérvári vezetőség megköszönte az elért sikereket Järvenpää-nak, de úgy érzik, eljött a pillanat, amikor új impulzusra van szüksége a csapatnak, hogy egy remélhetőleg sikeres középszakasznak vághassanak neki az EBEL-ben.

"Természetesen általában, és most sem egy személyi felelőse van egy ilyen hullámzó teljesítménynek, és nem is egyetlen mérkőzés miatt döntöttünk úgy, hogy váltunk. A Magyar Kupa hétvégén történtek leképezték a szezonban eddigi teljesítményt. Nem tudtunk változtatni most sem azon, hogy parádés sikerek után egészen meghökkentő, megmagyarázhatatlan és elfogadhatatlan teljesítményeket láttunk a mérkőzéseken. Pontosan ezért éreztük úgy, hogy egy új impulzussal ezek a hullámzások majd kiküszöbölhetők lesznek. Egyértelmű, hogy ebben közös felelőssége van a klub szakmai vezetésének, a vezetőedzőnek, a vele dolgozó edzőknek és a játékosoknak egyaránt. Minden játékosnak ugyanúgy el kell gondolkodnia, hogy beletette-e azt a munkát, energiát, amit az edzője kért tőle, végrehajtott-e mindent, elvégezte-e a házi feladatát azon a területen, ahol azt neki el kell végezni"

- nyilatkozta a klubhonlapnak Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések